25 Nisan 2024 Perşembe
 
 
Site İçi Arama  
 
 Mail List  
Gelişme ve gücellemelerden haberdar olmak istiyorsanız Mail Listimize Katılın!..
Katıl Çıkart

AYRINTILI ÇALIŞMA

Fikret BAYIR
İhtiyaca yönelik ayrıntılı çalışma; her zaman bu çalışmayı yapan için bir “+” değer yaratır. Gereksiz ayrıntılar ile vakit kaybetmemek için konu ile ilgili hususlar iyi analiz edilmeli ve görev detaylı incelenmelidir.

Fikret BAYIR
           Yönetim Danışmanı    

fbayir04@hotmail.com                       

 

        AYRINTILI ÇALIŞMA

 

Çalışanların amirlerine sık sık şunu söylediğini duyarsınız: “Ama benden sadece ne istediyseniz onu yaptım. Bunu da söyleseydiniz, onu da yapardım.” Bir amir için en kötü cevaplardan birisi budur. Amirler veya yöneticiler; çalışanların dar ve basmakalıp çalışmak yerine, duruma uygun çözümler üretmelerini ve konuyu her boyutuyla ele almalarını isterler.

Bir şantiyede, mühendis şantiye amirine sitem etmekte ve mühendisler arasında ayırımcılık yaptığını söylemektedir. Şantiye amiri sessizce dinler ve mühendise biraz ilerideki kamyonu göstererek: “Bu kamyon nedir, ne yapıyor” der. Mühendis kamyonun yanına gider sorar ve döner: “Kum kamyonuymuş efendim”. Şantiye amiri tekrar sorar: Nereden geliyormuş? Mühendis tekrar gider sorar ve gelir: “…firmasından geliyormuş” Bu süreç böyle devam eder. Şantiye amirinin her sorusuna karşılık veremeyen mühendis, her defasında kamyonun yanına gider, öğrenir ve gelip cevap verir.

 

Şantiye amiri biraz sonra ayırımcılık yaptığı öne sürülen diğer mühendisi çağırır ve aynı soruyu ona da sorar: “Bu kamyon nedir, ne yapıyor?”. Mühendis kamyonun yanına gider ve biraz sonra döner: “Efendim bu kum kamyonudur. Bu gün … firmasından yapılan 50 tonluk kum siparişinin ikinci partisi ile gelen kumdur. Daha iki kamyon kum gelecek. Kum kamyon başına … YTL’den sipariş edilmiş. Kantar fişlerini kontrol ettim. Kumun 20 tonluk kısmı B şantiyesinde, kalanı 4’ncü blokda kullanılacakmış. Kum ile birlikte ihtiyaç duyulan çimento ve kireç eksikleri tamamlanmamış. Çimento bu gün öğleden sonra, kireç yarın gelecekmiş. Daha önce de bu firmalar bizim bu tür ihtiyaçlarımızı karşılamışlar ve söz verdikleri tarihte teslimatı yapmışlar. Başka bir isteğiniz var mı efendim”

 

İhtiyaca yönelik ayrıntılı çalışma; her zaman bu çalışmayı yapan için bir “+” değer yaratır. Gereksiz ayrıntılar ile vakit kaybetmemek için konu ile ilgili hususlar iyi analiz edilmeli ve görev detaylı incelenmelidir.

 

 

Bu Haber 210548 Defa Okunmuştur...
Bu Yazı İçin Yapılan Yorumlar
TÜM YORUMLAR
Topam 0 Yorum Yapılmıştır...

 

 

BU YAZARA AİT DİĞER YAZILAR
KRİZ ve KURUMSALLAŞMA
DUVARSIZ ORGANİZASYONLAR
MÜKEMMELLİK MODELİ
SATIN ALMA
KIRIK CAMLAR
HAYATI PAYLAŞMAK
AYRINTILI ÇALIŞMA
EMPATİ
Tel : 0 342 220 49 00 ( 3 hat ) Fax : 0 342 220 50 71
Degirmiçem Mahallesi 14 Nolu Sokak No : 8 Kat : 4 / 12 27090 GAZIANTEP e-mail : info@firatymm.com
 
Bu Site Cemrenet İnternet Hizmetleri Tarafından Yapılmıştir.