24 Nisan 2024 Çarşamba
 
 
Site İçi Arama  
 
 Mail List  
Gelişme ve gücellemelerden haberdar olmak istiyorsanız Mail Listimize Katılın!..
Katıl Çıkart

KIRIK CAMLAR

Fikret BAYIR
Terkedilmiş bir binada bir cam kırılmış ise bir süre sonra o evin diğer camları da kırılır. Park edilmiş bir arabanın camlarından biri kırık ise o arabanın lastikleri dahi çalınır

Fikret BAYIR
Yönetim Danışmanı
fbayir04@hotmail.com

 

KIRIK CAMLAR

 

Terkedilmiş bir binada bir cam kırılmış ise bir süre sonra o evin diğer camları da kırılır. Park edilmiş bir arabanın camlarından biri kırık ise o arabanın lastikleri dahi çalınır. Geriye herhalde sadece taşınmayan ana iskelet kalır.

 

Organizasyonlar da böyledir. Şirketinizde kırık cam misali aksayan yönler varsa ve tedbir alınmıyorsa, kanser hücreleri gibi bütün organizasyonu sarar ve yok etmeye başlar. Şirketinizin özellikle dışa açılan bölümlerindeki işleyiş ve çalışanlar daha dikkatle kontrol edilmelidir. Pazarlama veya satış görevlilerinden ayrı olarak örneğin, şirketinizin kapısındaki güvenlik görevlileri veya santral operatörünüz; şirketinizin vizyonuna uygun davranmaları konusunda eğitilmişler mi? Yoksa burada hiç fark etmediğiniz kırık camlar mı var? Kendinizi tanıtmadan şirket hattını arayınız veya elektronik satış bölümüne bir e-posta göndererek “Bu e-postayı ilk getirene … YTL verilecektir” mesajı gönderiniz. Şirkete girip çıkarken bir gün durun ve güvenlik görevlilerinin çalışma ofisini inceleyin. Karşılaştığınız sonuç camların kırık mı yoksa sağlam mı olduğunu size gösterecektir.

 

Kırık camlar ile tek başınıza mücadele edemezsiniz. Her bölüm kendi işleyiş ve çalışma tarzının doğru ve belirlenmiş ölçütlere göre yapıldığından emin olmalı ve süreklilik sağlanmalıdır.

 

Bu Haber 210565 Defa Okunmuştur...
Bu Yazı İçin Yapılan Yorumlar
TÜM YORUMLAR
Topam 0 Yorum Yapılmıştır...

 

 

BU YAZARA AİT DİĞER YAZILAR
KRİZ ve KURUMSALLAŞMA
DUVARSIZ ORGANİZASYONLAR
MÜKEMMELLİK MODELİ
SATIN ALMA
KIRIK CAMLAR
HAYATI PAYLAŞMAK
AYRINTILI ÇALIŞMA
EMPATİ
Tel : 0 342 220 49 00 ( 3 hat ) Fax : 0 342 220 50 71
Degirmiçem Mahallesi 14 Nolu Sokak No : 8 Kat : 4 / 12 27090 GAZIANTEP e-mail : info@firatymm.com
 
Bu Site Cemrenet İnternet Hizmetleri Tarafından Yapılmıştir.